Recepty

Seznam receptů z okurek         

                                                Zavařování okurek klasické

                                                Rychlokvašky,láčenky .....  

 

 Zavařování okurek klasické -

Něco o receptu tento recept je od mé bačičky, která měla vyhlášený recept na okurky. Okurky samotné sice proslavil děda jejich vzhledem, protože je velmi pěkně zdobyl, ale to základní nálev byla babičina receptura a věřte mi, že získat ho od ní nebylo vůbec jednoduché, né že by mi ho babička neřekla. Ale řekla mi základní recept se všemi imdregiencemi a pak dodala " Pak to Péťo ochutnáš a přidáš tam trochu tomo trocho onoho tak, aby to bylo akorát ". Tak že to dopadlo tak, že jsem jednou babičku postavil před kuchyň kde bylo všechno co používala, ale v nenačatých pytlících a po uvaření láku jsem všechno zvážil a vypočítal výsledný recept. 

Takže pro všechny co vyzkouší tento recept věřte, že nebylo jednoduchý ho získat.

 ( A babinko tobě děkuji za všechno )         

Takže co budeme potřeboval na jednu litrovou sklenici:

Okurky - někdo má rád velké někdo zace malé okurky tak, že každý si vybare okurky které má rád (okurky si podně opláchnou a nejlepší je nechat je ve vodě cca 2 hodiny namočit.)

Mrkev - ošlrábat a nakrájet na kolečka cca 3-4mm silný

Cibule- nakrájet na kolečka 3-4mm silný 

Kopr- ten dodá okurkám hezkou vůni spotřebuje se úplně celí(teda kromě kořenu) do každé skleni ce by se mělá dát každá část stonek,list a květ. Stonek je nejlepší nastříhat na 1cm kousky

Feferonka- pro ty co maní rádi pikantní okurky tak mohou přidat do sklenice dle chuti i feferovku

Bobkový list 2 lístky

Nové koření celé 3 kuličky

Hřebíček 3 kusy

 

Nálev :


Vytvořte si web zdarma! Webnode